30.5.09

Bişiler oldu























eskiz belasına tutuldum orcinal yapamaz oldum. ama nihayetinde eskiz dediğimiz de bi nevi orcinal sayılır. bence öle. konu kapanmıştır.. (imla kurallarını biliyorum yanlış düşünülmesin)

3 yorum:

Elmoş dedi ki...

Bunlara bakıp "ben de yaparım, bunda bir şey yok ki, iki çizgi" diyor insanlar. Sonra gidip Modern Müzeden kalem, pastel, kuru, suluboya alıyorlar (hepsini aynı anda değil). Sonra, inanır mısın, eve geliyorlar, tık yok. Benim bir arkadaş var, var ya, aynen böyle. Sen şimdi o arkadaşa ne tavsiye ediyorsun, söyleyeyim kendisine. Çok yakınız, kırmak da istemem. Hemen çok ters cevap vermeyelim, üzmeyelim. Sanat kolay değil ama insan da ağaçta yetişmiyor.

Elmoş dedi ki...

Bir de aynı arkadaşım resimlerini scan etmiyormuş da, fotoğrafını çekiyormuş. Ama bilgisayarda nasıl kötü görünüyormuş bu sefer, biliyor musun, öyle böyle değil.
En son da Uzakdoğulu kız isimli eserinde gökte uçan karpuz dilimi çizmiş ve karpuz dilimi çizmenin güzelliğini keşfetmiş. Arkadaşım.

bsenturk@gmail.com dedi ki...

sanat sanat için mi? sanat insan için mi? yoksa sanat sanatçı için mi ? üçlemesini hatırlayarak giriyorum konuya. kafam da hafif güzel, güzel bir kadıköy akşamı sonrası olmasını temenni ederek falan...

Şimdi bu iş acaip bişi gerçekten geldi mi akar akar billur tuz gibidir, gelmedi mi de kaçar kaçar köşe bucak mahsun kız gibidir (mahsun kırmızıgül üçlemesidir)

tavsiyem şudur; beatles dan let it be koyulsun, sürekli döngüye alınsın. bu bünyede ya bi şeffaflık, bir pamukluk yaratır yada cinnet boyutlarına geçersin. Her ikisi de yaratıcılığı perçinleyen, fiştekleyen, bir adam sendecilik boyutlarında umarsızca çizmeye iten duygulardır. Sonrası allah kerim.

Arkadaşını kaybetme... insan sevmek de zor, bulmakta. bulunca kaybetmek istemiyor yine o aynı insan.

sonuç itibariyle sanat, arkadaşlık içindir, ahpablık içindir. Gördün mü bak biz de yorum ortamlarında sanatın bir arkadaşlığı filizlendirdiğine şahit olmuyor muyuz? arkadaşım?